Supercollab ska ge öl med smak av semla

Bildspel

Bild 1 av 9

Hela gänget samlat när Sveriges första supercollab genomfördes hos Stigbergets Bryggeri.

Sveriges första supercollab genomfördes hos Stigbergets under torsdagen. Ett stort antal bryggare samlades för att brygga en india pale ale som ska smaka lite semla.

Att göra samarbeten så kallade collabs, blir allt mer populärt. I USA samlas ofta ett större antal bryggare för att skapa ett öl, men det har inte fungerat så i Sverige. Inte förrän under torsdagen.

– Det är jag som är skyldig till det här. Jag har saknat det här i Sverige, sade Henok Fentie under den kombinerade bryggningen och minglandet.

På plats för att brygga fanns representanter för Omnipollo, Dugges, Beerbliotek, All In Brewing, Sahtipaja, Poppels och Stigbergets. Ölet ska bli en New England-IPA men med smak av semla.

– Det är världens godaste bakverk. Vi gillar ju att hitta på sådana här saker men alla har varit inblandade. Vi har bollat ideer med varandra och semlan dök upp längs vägen, säger Fentie.

Bryggningen inleddes med att alla deltagare fick smula ner varsin bulle i mäsken. Längs bryggningen skulle det sedan tillsättas mandelmassa, laktos och lite kardemumma. Ölet kommer att tappas på fat och säljas till pubar runt om i Sverige.

För Henok Fentie och Omnipollo är det mycket fokus på Göteborg just nu. Bryggningen skedde där och snart är det dags att öppna Omnipollo Gothenburg, deras nya bar.

– Vi har gillat Göteborg länge och jobbat med många här. Nu gifter vi oss med Göteborg på riktigt, säger Fentie.