Premiär för Spikes nya skateboardsatsning

David de Courcy hoppas nu på att vädrets makter är tillmötesgående på lördag när det blir premiär på Spike.

På lördag är det premiär för Spikes nya satsning: en skateboardramp och ny butik på bryggeriet.

När det brann utanför Göteborgsbaserade Spikes bryggeri tidigare i år hade man tur, elden hade kunnat sprida sig och förstört hela bryggeriet. Nu kom det något positivt ur det hela i stället: där uteförrådet som brann stod finns nu i stället en skateboardramp och en utomhusscen.

– På lördag inviger vi den och vår nya butik, förhoppningsvis blir det bra väder. Vi har fått ställa in flera gånger på grund av regn, säger David de Courcy på Spike Brewery.

– Det kommer att bli många skejtare, så det blir lite skönt åkande och hängande. Sen har vi också fyra fem dj:s som kör på vår nya scen.

Spike har gjort ett folköl på 2,7 procent för att tacka. 

Dagen till ära presenterar man också en ny öl med samma målgrupp. Skejting och alkohol, hur fungerar det?

– Du vet väl vad skytten Ragnar Skanåker alltid sa, det behövs två öl för att skjuta rakt … Nej, skämt åsido, det är en lågalkohol-IPA. En jävligt bra lättalkoholvariant som man kan dricka när man skejtar. Rampen är crowdsourcad och ölet är ett tack till hjälpen till de som har hjälpt till.

Spikes nya shop.

Den nya butiken ska till stor del vända sig till samma kundgrupp. För det är inte bara Spikes öl och merch som säljs där.

– Vi har skapat en affär som vi själva vill gå till, med grejor från folk vi känner som gör bra och intressanta saker. Det finns kläder, skateboards, DJ gear, prints och vinylskivor med mera, vi säljer förstås vår öl och merch också, men i det stora hela är det juste butik där man kan köpa nåt kul.

Bernardo Gava, Karl Janred och David de Courcy.

David de Courcy berättar också att sökandet efter förre produktionsledaren Bernardo Gavas efterträdare är klart. Och man behövde inte gå långt för att hitta honom. Det blir Karl Janred, som tidigare jobbat på Beersmiths, men som de senaste åren funnits vid Bernardos sida på Spike.

– Vi valde att gå den vägen till slut. Dels med tanke på att han är grym, men också på att tiderna är som de är, säger David.

Karl Janred ersätts alltså inte just nu, utan Spike väntar till hösten med det.

– Vi gör det efter sommaren. Vi har en flytt av bryggeriet under hösten och då behöver vi anpassa organisationen efter det.