Nu Ska öl locka fler till att vaccinera sig

Ska Brewing lockar med gratis öl till de amerikaner som vaccinerar sig i Durango i helgen. Foto: Montage.

En öl efter vaccinet. Det är ett sätt att locka fler amerikaner till att skydda sig mot pandemin. Till helgen lockar Ska Brewing med det erbjudandet.

 

Öl har varit ett sätt att locka personer till att vaccinera sig mot coronaviruset. I Köpenhamn öppnade Mikkeller en vaccineringsplats vid puben Warpigs, och på flera håll i USA samarbetar vården med bryggerier.

Ett sådant samarbete sker i Colorado, där Ska Brewing bjuder på en öl till de som vaccinerar sig.

Det är i staden Durango som det på lördag går att vaccinera sig och då samtidigt få en pollett som gäller för en fri öl hos Ska Brewing. Målet är förstås att skapa ett större intresse för vaccineringen.

– Vi tycker att ”Shot And A Beer” är ett kul erbjudande som kan ge motivation till de som nekat att ta vaccinet. Vi är tacksamma att Ska Brewing samarbetar med oss för att få fler att vaccinera sig. Ju fler som vaccinerar sig, desto friskare blir vårt samhälle, säger Liane Jollon, en av de som ansvarar för vaccineringen, till Durango Herald.

Ska Brewing är i Sverige mest känt för sitt öl Modus Hoperandi, men har förstås producerat många fler öl än så genom åren.

Nu återstår att se om tveksamma amerikaner tycker att en gratis öl är skäl nog till att ta vaccinet.