Premiär för Poppels restaurangsatsning

Bildspel

Bild 4 av 4

Det är en rik blandning av figurer och annat på de olika kranhandtagen.

 

Klunk. Det blir namnet på Poppels restaurang och bryggeripub. I helgen är det premiär.

Under hösten har det byggts om en hel del i den lokal som ska bli bryggeripub hos Poppels. Lokalen ligger i direkt anslutning till bryggeriet och det finns plats för 150 gäster.

– 75 sittplatser finns det, blir vi 150 kommer det att vara trångt, säger Nicke Johansson.

Han ska driva stället tillsammans med Hans Bodell och ni kanske känner igen de båda från Jernbruket som de också driver.

Här sker satsningen i samarbete mellan Poppels och duons företag Kavorka. Kock blir Jack Thorogood.

– Vi kommer att börja med burgare men sedan låta menyn växa. Jack är grymt duktig och han ser verkligen fram emot att skapa den här menyn, säger Johansson.

14 ölkranar kommer det att finnas och givetvis blir det en hel del fokus på Poppels öl.

– Det har alltid varit viktigt med kombinationen mat och öl för Poppels, och vi har hela tiden velat ha en restaurang, säger bryggeriets vd Mats Wahlström.

En helt ny interiör har växt fram i lokalen under hösten och de som varit där tidigare kommer att märka en stor skillnad.

– Vi vill skapa en lugn miljö, det ska vara ett avbrott från storstan och stressen att komma hit. Vi hoppas att folk ska bli glatt överraskade, säger Wahlström.

Poppels har den fördelen att en av stationerna längs Alingsåspendeln ligger bara 100 meter från bryggeriet och man hoppas att det ska locka många att ta sig till Jonsered.

I helgen är det dags för invigning och det sker i ett slutet sällskap där det krävs biljett för att delta. Troligt är att den officiella öppningen för allmänheten dröjer till efter helgerna. Då är ambitionen att ha öppet fredag och lördag varje vecka.