Festival kombineras med ölvecka i Malmö

Malmö Beer Week flyttas och läggs i fortsättningen i samband med Malmö Öl & Whiskyfestival. Målet är att locka ölintresserade till både festivalen och ölveckan.

De senaste åren har Malmö Beer Week genomförts i maj, men nu flyttas den till vecka 11. De sista dagarna på ölveckan genomförs Malmö Öl & Whiskyfestival. Bakom ölveckan står Sällskapet Malte.
– De ville flytta och det är en självklarhet att vi ska samarbeta, säger Glenn Pålsson, festivalgeneralen som numera också sitter med i styrelsen för Malte.
– Vi ser vilket genomslag denna mässa har och självklart kan vi dra nytta av all den kunskap som finns samlad här. Vi flyttar Malmö Beer Week till mars månad och tillsammans befäster vi Malmös och Lunds plats på ölkartan, säger Lisa Snellström, ordförande för Sällskapet Malte.
Veckan genomförs nästa gång 8-16 mars 2019, och målet är att få till så många spännande ölevents som möjligt.
– Malmö Öl & Whiskyfestival hade 13 500 besökare 2018 och vi räknar med minst lika många besökare och att drygt 60 bryggerier, stora som små, medverkar 2019. Samarbetet med Sällskapet Malte är verkligen en win-win för oss, och viktigast, för alla dem som tar del av de många arrangemangen under veckan. Att bli invald i Sällskapet Malts styrelse kommer göra gott för samarbetet och min personliga utveckling. Jag är mycket tacksam för förtroendet, säger Glenn Pålsson, projektledare för Malmö Öl & Whiskyfestival.
Till kommande år ska det dessutom tas fram ett speciellt öl för Malmö Beer Week. Mer detaljer där kommer att avslöjas vid ett senare tillfälle.