Parisbesök med öl, bryggning och bad

Bildspel

Bild 1 av 7

En något annorlunda tradition på Gallia var att ta ett bad efter bryggningen. Anders Granberg tog sedan dit man kommer tillsammans med Remy Maurin.

 

Det blev en hel del uppmärksamhet när tre svenska bryggerier gästade Paris. Man hann med bryggning, tap takover och till och med ett bad.

Det var Örebro Brygghus och Anders Granberg som låg bakom äventyret i Frankrike. Paris Beer Week pågick och via kontakter med vännen Remy Maurin på bryggeriet Gallia hamnade han i den franska huvudstaden och fick dessutom med sig Brekeriet och Apex Brewing.

– Jag har känt Remy i ett par år och vi har bryggt öl tillsammans tidigare, säger Granberg.

Ölet som duon bryggde tillsammans med Fredrik Ek från Brekeriet och Danil Gacic samt Niklas Lundgren från Apex var en sur variant på en New England-IPA. Ett öl som bryggdes under flera dagar.

– Den ska komma till Sverige också, vi kommer att köpa in både fat och flaskor, säger Granberg.

Under torsdagskvällen blev det också svenskt fokus i Gallias egen bar. Det gillade Parisborna och det var riktigt gott om folk hela kvällen.

En lite udda tradition var det bad som Remy och Anders tog i samband med bryggningen. Det är en liten tradition just på Gallia och Anders Granberg tog seden dit man kommer.

För Örebro Brygghus var detta inte bara ett trevligt besök hos en vän. Frankrike är deras största exportmarknad och under resan knöts kontakter med ytterligare bryggerier.

– Vi exporterar inte massor med öl, men till Frankrike har vi skickat öl vid ett flertal tillfällen. Vi hoppas att det ska kunna öka. Det var en väldigt trevlig resa, men förhoppningsvis ska den leda till något mer också, säger Granberg.

Brekeriet var sedan enda svenska bryggeri som var med på den ölmässa som avslutade Paris Beer Week.