Överblivet bröd blir till öl på hotell

Zero Waste Ale är gjort på överblivet bröd. Foto: Pressbild.

Scandic Hotels satsar mycket på hållbarhet. Nu presenterar man sitt eget öl gjort på bröd tillsammans med Spendrups.

Hotellkedjan har ambitionen är att samarbeta med andra aktörer för att hitta nya, spännande och kostnadseffektiva sätt att arbeta hållbart. Samarbetet med Spendrups är ett led i det arbetet.

Zero Waste Ale är gjort på överblivet bröd och för att brygga 1 500 flaskor öl behövs cirka 80 kilo bröd.

– Det känns riktigt kul att få arbeta fram en sån här produkt tillsammans med Spendrups. Det här är ett tydligt exempel på hållbarhetsprojekt som kan göras ihop med andra aktörer. Vi kan inte göra arbetet själva utan vi behöver bli ännu vassare på hållbara och roliga projekt tillsammans med andra som värdesätter det lika högt som vi, säger Thomas Fankl, ansvarig för Food & Beverage på Scandic Sverige.

Ölet är bryggt på Spendrups utvecklingsbryggeri i Vårby och personerna bakom ölet är nöjda med resultatet.

– Det har varit roligt och utmanande att ta fram en Zero Waste Ale. Vi visar samtidigt att det går att ta tillvara på restprodukter. Vi behöver tänka mer cirkulärt när vi ska ta oss an hållbarhetsutmaningarna och då måste vi samarbeta. Det är ett fantastiskt bröl och det ska bli spännande att höra Scandics gästers omdömen, säger Richard Bengtsson, chefsbryggmästare på Spendrups Bryggeri.

Ölet kommer att finnas på följande hotell:

Scandic Star Lund
Scandic Täby
Scandic Klara, Stockholm
Scandic Continental, Stockholm
Scandic Park, Stockholm
Scandic Umeå Plaza

Scandic Strömmen, Norrköping

Scandic Linköping City
Scandic Europa, Göteborg
Scandic Opalen, Göteborg