Omnipolloscope – nu är sista ölet bryggt

Bildspel

Bild 1 av 6

Nu är bryggningen av alla Omnipolloscope-öl avklarad. Det firades av Henok Fentie och en massa andra bryggare på Omnipollos Gothenburg under tisdagskvällen.


 

Omnipolloscope är Omnipollos projekt för att brygga öl med många av världens mest hyllade bryggerier. Under tisdagen gjordes sista ölet i serien hos O/O i Göteborg.

Skapandet av ölen har pågått i ett par år och börjar nu närma sig slutet. De fem olika ölen ska ha premiär ganska snart och alla detaljer släpps 28 maj.

Under tisdagen bryggdes det sista ölet i serien och det blev en trippel-IPA med en hel del havre.

– Vi vill att det här ölet ska vara så färskt som möjligt när det serveras, säger Henok Fentie från Omnipollo.

Han ser Omnipolloscope som Omnipollos svar på att anordna en egen festival. I stället för att locka ölentusiaster till en plats vill han ta de här ölen till barer runt om i världen.

– Det ska bli lite som på nyår där man kan se hur folk firar på olika tider runt om i världen. Vi ska ha en fast tid och dag då ölet släpps.

Men under bryggningen i Göteborg var förutom Omnipollo även O/O, Stigbergets, Cloudwater, Bottle Logic, Moksa, The Veil, Equilibrium, Other Half och Monkish.

Ölen kommer att serveras på 25-30 barer runt om i världen och det kommer att bli evenemang i bland annat Mexiko, Australien, Japan och Thailand. Och givetvis i Sverige.

– Det är väl ingen hemlighet att vi kommer att ha ölen i Stockholm och Göteborg, säger Fentie.

Här är ölen som bryggts i serien:

Crooked Stave: En suröl med massor av bär och som sedan har fatlagrats.

Anchorage: Ett barley wine som lagrats på whiskyfat men även lagrats på fat som tidigare innehållit jordgubbsmjöd från Superstition.

Dugges: En tung och svart imperial stout

The Veil: En färsk fruktsuris som inte fatlagrats.

O/O: En trippel- IPA med havre och en hel del humle.

– Vi gör det här för att sprida ölen och för att få träffa våra vänner. Nu kommer folk runt om i världen att kunna prova våra öl, det blir en bra avslutning på projektet, säger Henok Fentie.