Omnipollo satsar på bar även i Göteborg

Omnipollo satsar på bar även i Göteborg. Cirka 15 nya jobb skapas när baren slår upp dörrarna.

Omnipollos hatt har funnits i Stockholm sedan 2015. I våras firade man sitt tvåårsjubileum samtidigt som Omnipollo firade sex år, och det skedde med en stor ölfest på Söder i Stockholm.

Konceptet med egen öl och pizza har blivit populärt och det är inte sällan som det är rejält fullt runt baren.

Nu står det klart att det blir en Omnipollo-bar även i Göteborg. Omnipollos blir namnet på den baren.

– Vi älskar Göteborg, har många vänner här och brygger öl här! Därför kändes det naturligt att skapa en mötesplats här, säger Henok Fentie.

Var baren placeras och när den öppnar vill man ännu inte avslöja, men givetvis är det troligt att det blir någonstans centralt i Göteborg.

– Vi visste redan för ett år sedan i vilket område vi ville ligga, och har letat efter rätt lokal. Mer information om vart det ligger kommer men det är en plats vi alltid återvänder till när vi är i stan. Det är för tidigt att ange öppningdatum men vi kommer löpandes att uppdatera vår Facebook och Instagram, säger Henok Fentie.

Planen är att skapa ett koncept som känns igen utan att för den skulle kopiera det som gjorts i Stockholm.

– Det jag kan säga är att det blir ett nytt dekadent matkoncept, och att vi kommer ha ett hårt sållat utbud av våra och våra samarbetsbryggeriers öl precis som på Omnipollos hatt, berättar Henok Fentie.

Omnipollo jobbar en hel del internationellt och samarbetar med bryggerier runt om i världen. Nu väljer man att placera även sin andra bar i Sverige, men det utesluter inte internationella barsatsningar på sikt.

– Vi producerar idag öl på tio olika platser och får förfrågningar varje vecka, känns det naturligt så finns det absolut en chans att vi gör något utomlands, berättar Henok Fentie.

Cirka 15 arbetstillfällen på heltid och deltid skapas i samband med barsatsningen, som säkert kommer att välkomnas av många göteborgare. Bland annat söker man nu efter en barchef.