Omnipollo satsar på första baren utomlands

Omnipollo är redo för att öppna sin första bar utomlands. Den kommer att finnas i Hamburg och planerad öppning är under våren.

Omnipollo har fans runt om i världen och har lyckats väldigt bra med att nå ut till ölnördar. Med hjälp av sina barer i Stockholm och Göteborg har man också kunnat sälja sin egen öl på fat, och under april öppnar den tredje baren i Humlegården i Stockholm.

Men nu blir det också en första bar utomlands för Omnipollo. Den öppnas i Hamburg under våren.

– Det blir i ett område där det redan finns en del andra ölbarer. Vi har hittat en bra partner i Hamburg och det avgjorde att det blev där vi satsade, säger Henok Fentie på Omnipollo.

Gästerna kommer att känna igen sig när det gäller inredning och annat från Stockholm och Göteborg. I dag ligger ett öl- och matställe på den aktuella platsen och de har tillstånd för att servera öl dygnet runt. Så blir det även för Omnipollo.

– Det skulle vara en kul grej att köra lite nattmat och god öl, säger Fentie.

Exakt antal kranar är ännu inte bestämt, men det mesta talar för att det blir runt tio stycken, precis som i Stockholm och Göteborg.

– Vi har ha ett smalt men bra urval av öl, säger Fentie.

Att det skulle bli en barsatsning utomlands kommer inte som någon större överraskning. Men att Hamburg och Tyskland skulle bli först var kanske mer överraskande.

– Vi gillar att jobba med bra folk och här hittade vi rätt. Sedan skulle jag bli mycket förvånad om det här blir den sista baren som vi öppnar, säger Fentie.