Ölprovningar görs i totalt mörker

Svartklubben är restaurangen som ger besökarna en inblick i de blindas värld. Nu börjar man med ölprovningar också.

Tillsammans med Carlsbergs varumärke Eriksberg arrangerar nu Svartklubben det nya konceptet Ölprovningar i mörker – en provning som ger smakupplevelsen en ny dimension. Öl och tilltugg serveras i totalt mörker, ackompanjerat av musik som bidrar till helhetsupplevelsen.

– Mat och musik i mörker har vi gjort länge, så det kändes väldigt spännande att ta det till nästa nivå med ölprovningar. Vi hoppas det kan bli en god historia för besökarna att kunna berätta vidare, säger Ulf Nordquist som äger och driver Svartklubben.

Ölprovningarna genomförs i becksvart mörker där besökarna, med hjälp av smak, känsel, doft och hörsel, får utforska hur de upplever öl utan att ha tillgång till synen. Dessutom lär man sig hur de andra sinnena påverkas i mörkret.

Nu kommer ölprovningar som hålls i totalt mörker.

Provningarna leds av Karin Berntson, som är ölutbildare och smakexpert hos Carlsberg Sverige.

– Att prova öl i mörker och behöva förlita sig på andra sinnen än synen ger verkligen en extra dimension till smakupplevelsen. Oavsett om man är nybörjare eller van ölprovare vågar vi lova att detta blir en upplevelse utöver det vanliga, säger hon.

Ölprovningarna släpps i begränsad upplaga under november. En sittning tar ca 1,5 timme och det ingår öl, tilltugg och musik i mörkret.

Svartklubben ägs och drivs av Ulf Nordquist på Södermalm i Stockholm. Restaurangen erbjuder unika smak- och musikupplevelser i mörker för att ge besökarna en känsla av hur världen upplevs när man inte har tillgång till synen.