Populärt ölställe stänger i Malmö

Malmö tappar ännu ett av sina ölställen. Det är restaurangen Söder om Småland som stänger i helgen efter fem år.

Söder om Småland har varit ett populärt ställe för ölentusiaster, men till helgen är det bartömning och dags att stänga. Det uppger tidningen Sydsvenskan.

Restaurangen öppnades 2012 och har till största delen haft fokus på öl och husmanskost. Vid två olika tillfällen har man varit nominerade som ”Årets Ölupplevelse” vid White Guide-galan.

Stället öppnades av Viktor Sternäng och Felix Bratt tillsammans med Patrik Arabasz och tidigare i år gjordes strukturen om att så Arabasz blev ensam ägare. Men nu är han inte villig att satsa vidare.

– Livet händer. Sena arbetstimmar är inte lika lätt som det var en gång i tiden. Jag har två småbarn nu och att vara borta på kvällarna har blivit allt mer ohållbart. Det blir ingen tid för familjen och det är det viktigaste för mig nu, säger han till tidningen Sydsvenskan.

Tidigare i höstas berättade Beernews om att även Hamnmästaren i närheten av Centralstationen läggs ned. Nu återstår att se om det innebär att det finns utrymme för nya ölställen i Sveriges tredje största stad.