Ölinvest är på väg mot Scandinavium

Nina Rothausen är glad över att Göteborgs Ölinvest passerat 3000 medlemmar. Foto: Ronny Karlsson.

Sveriges största ölklubb har passerat ännu en milstolpe. Nyligen fick nämligen Göteborgs Ölinvest sin 3000:e medlem.

Ölinvest var från början en stödförening till de bryggeriplaner som fanns efter att Pripps lagt ned sin verksamhet i Göteborg.

– Vi fick snabbt 300 medlemmar, bland annat gick många på Chalmers med. Men nu är Ölinvest en ambassadörsförening till Göteborgs Nya Bryggeri och det var när bryggeriet fanns på plats som det lossnade och medlemsantalet ökade snabbt, säger Nina Rothausen.

Nu har man alltså passerat 3000 medlemmar och är Sveriges största fysiska ölklubb.

– Det är jättekul och de är bra ambassadörer som köper vår öl. Vi ser också när vi skickar ut nyhetsbrev att det är ett stort intresse för vad som händer, säger Rothausen.

Medlemsavgiften är en engångssumma på 500 kronor och då får man ett diplom samt inbjudningar till de olika evenemang som genomförs på bryggeriet. Bland annat handlar det då om en oktoberfest.

– Vi försöker att ha tre specialprovningar varje år och så har vi en välkomstträff för nya medlemmar också, där vi visar bryggeriet och pratar om vår verksamhet.

De flesta medlemmarna kommer från Göteborgstrakten, men det finns också medlemmar från norra Sverige, Australien, USA och Brasilien.

Senast vid årsmötet var det 240 personer på plats och förhoppningen är förstås att föreningen ska fortsätta att växa. Slutmålet har Nina Rothausen klart för sig.

– Ambitionen är att fylla Scandinavium på ett årsmöte och rulla in en tankbil med öl, säger hon.