Ölgäris fixade med hembryggardag

Bildspel

Bild 2 av 3

Irina Carlén höll i hembryggardagen och slutresultatet blev en belgisk witbier.

Pandemin gör det svårt att vara ute på bryggerier. Då satsade Ölgäris på en digital hembryggardag och intresset var stort.

 

Ölgäris har tidigare bryggt öl tillsammans med bland annat Dugges och då har medlemmar varit på plats under själva bryggdagen. Men i pandemitider är det inte lätt att genomföra ett sådant samarbete.

– Vi hade planer på att vara ute på ett bryggeri igen, men det blev inte av. Då fick vi den här idén, berättar grundaren Josefine Törnqvist.

Jobbet för hembryggardagen började 8 mars, då Irina Carlén höll en inledande föreläsning om hembryggning. I helgen var det dags att brygga och cirka 35 uppkopplingar visar att intresset var stort. Då ska man också veta att det på de flesta hållen var två personer som bryggde tillsammans.

– Tanken var att göra ett evenemang där fler kan delta och att komma utanför Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi ville komma ut mer i landet och vi har fått många frågor om hembryggning, säger Törnqvist.

Det som bryggdes var en belgisk witbier och det var valfritt om man ville krydda den. Förslaget var att krydda med koriander, pomerans och kamomill-te. Irina Carlén höll i bryggningen och bryggde även hon under dagen.

– Irina är otroligt pedagogisk. En del hade bryggt öl tidigare medan andra bryggde för första gången. Jag tycker att det har gått så bra, säger Törnqvist.

Del tre i hembryggarsatsningen ska genomföras om ett par veckor då ölen ska flaskas. Sedan ska det förstås också ske en digital samling när det är dags att prova ölen.

– Vi vill se till att ge olika värden till våra medlemmar, och det blev en bra dag. Det var väldigt blandade frågor, avslutar Törnqvist.