Rockikonen vann – får servera sin egen öl

Roger Daltrey, grundare av rockbandet The Who, får server a öl från det egna bryggeriet på sin fiskodling i södra England. Foto: Pressbild.

Rockikonen Roger Daltrey får servera öl från sitt eget bryggeri i ett taproom. Men grannarna som klagat har fått till flera krav som måste följas.

 

Beernews berättade för en tid sedan om hur Roger Daltrey, grundare av legendariska rockbandet The Who på 1960-talet, ville öppna ett taproom vid sin fiskodling i England. Daltrey är en av ägarna av fiskfarmen, och är dessutom en av ägarna till Lakedown Brewing Company.

Men satsningen i sydöstra England möttes först av motstånd. Närboende oroades över att det skulle bli många gäster och att ljudnivån skulle bli hög.

För att anpassa sig föreslog Daltrey och hans kollegor att man stänger 18.00 under vinterhalvåret och 21.00 under vår och sommar. Det fick de lokala beslutsfattarna att godkänna satsningen, men beslutet togs med vissa förbehåll.

Bland annat får man inte ha för mycket belysning utomhus, och dessutom ska det skapas en Facebookgrupp där de närboende har en möjlighet att framföra sina klagomål.

Utöver det ska det bara serveras öl från det egna bryggeriet, det var ännu ett av kraven för att ölserveringen skulle godkännas.

Visst är det härligt med grannar ibland? Men här lyckades man i alla fall inte att stoppa satsningen.