Rockikonens satsning på öl sågas av grannar

Roger Daltrey bildade bandet the Who på 60-talet, men ägnar sig nu bland annat åt öl. Foto: Montage.

Han är en av rockhistoriens stora. Nu satsar Roger Daltrey på bryggeri och fiskodling men får kritik när han vill servera öl till gästerna.

Roger Daltrey är ett av de riktigt stora namnen inom rockmusiken. Han bildade bandet The Who 1964 och det bandet anses vara ett av de mest inflytelserika banden genom alla tider. Man har sålt över 100 miljoner skivor och var ett av de största banden på klassiska Woodstock-festivalen 1969.

Nu satsar 77-årige Daltrey på andra verksamheter. Han är på väg att starta upp bryggeriet Lakedown Brewing Company i Storbritannien och driver dessutom en fiskodling där besökare kan komma och fiska öring.

Men när han nu vill servera öl till gästerna vid fiskeanläggningen möts det av protester. Närboende oroas nämligen av att det ska bli för stökigt och har motsatt sig satsningen. Man hoppas helt enkelt kunna stoppa serveringen.

En talesperson för bryggeriet försöker dock lugna ner de närboende.

– Det handlar om små volymer av högklassiga erbjudanden och vi ska ha bordsservering. Vi vill bygga vidare på vårt redan existerande fiskeföretag genom att erbjuda fiskarna och lokalinvånarna en chans att smaka och diskutera våra lokala öl.

Bryggeriet har etablerats i Uckfield i sydöstra England och där är Roger Daltrey en av de inblandade.

Det lär bli svårt att nå samma kultstatus inom ölets värld som inom rockens värld, men det är rimligt att tro att bryggeriet kommer att ha en hel del draghjälp av att ha en av rockens största bland ägarna.