Ölet som bidrar i kampen mot barncancer

Mike Hess brygger ett nytt öl som ska samla in pengar till kampen mot barncancer i USA. Foto: Mike Hess.

Leverantörerna ställde upp och det bidrog en hel del. Nu skänker bryggeriet Mike Hess drygt en kvarts miljon kronor till kampen mot barncancer.

Det är National Pedriatic Cancer Foundation som ska få de intäkter som kommer från ölet Rising Hope som bryggts av San Diego-bryggeriet.

– Jag kan inte tänka mig någon bättre välgörenhet än att hjälpa till med att bota barncancer som är den vanligaste dödsorsaken bland barn och som det inte satsas tillräckligt med pengar för att stoppa, säger bryggeriet grundare Mike Hess.

Ölet är en india pale ale som försiktigt har smaksatts med bland annat hallon och blodapelsin. Flera leverantörer har också ställt upp i projektet och det gör att det blir extra mycket pengar som kan samlas in.

– Vi ville verkligen göra skillnad den här gången. När NPCF frågade om vi kunde brygga 250 liter sade vi varför inte 2500 liter?

Mike Hess grundades 2010 och har i dag sex olika taprooms i området kring San Diego. Bryggeriet har stort fokus på att hjälpa till i samhället och har under de senaste två åren samlat in över två miljoner kronor till olika satsningar