Pionjärbar stänger i heta ölområdet

Tiger! Tiger stänger efter nio år i North Park i San Diego. Foto: Tiger! Tiger!

Först försvann Toronado. Nu tvingas ännu en av pionjärbarerna vid North Park i San Diego att stänga på grund av dålig ekonomi.

Coronaviruset har slagit hårt mot Kalifornien, där barer och taprooms varit nedstängda i två omgångar. Nu börjar en hel del ölbarer få problem med ekonomin och det står klart att Tiger! Tiger! inte kommer att öppna igen efter att krisen är över.

Baren öppnades i North Park 2011 och var tillsammans med Toronado de barer som visade vägen och som startade förvandlingen av stadsdelen i San Diego. Men Toronado stängde i början av året och nu stänger alltså även Tiger! Tiger!

– Den här branschen jobbar med små marginaler och vi trodde inte att vi skulle klara ens två månader utan att ha öppet, än mindre att vi skulle klara sju månader. Med en liten uteplats och begränsat med platser inne går det inte ihop, säger Clea Hantman, en av delägarna, till sajten Eater San Diego.

Under de senaste åren har antalet ställen för ölservering ökat markant i North Park, men de flesta nysatsningar har varit bryggerier som etabelerat sig i området, eller öppnat ett extra taproom inne i staden. Kanske har de etableringarna gjort det tuffare för de klassiska barerna som inte varit knutna till något enskilt bryggeri.