Odd Island växer även i coronatider

BIldspel

Bild 1 av 4

Daniel Forsman och i bakgrunden Daniel Svensson ör nöjda med utvecklingen för bryggeriet under året. Nu har man satsat på en egen burklina.

I våras fanns en oro. Men Odd Island fortsätter att producera mer öl trots att coronaviruset påverkat oss alla. Nu är dessutom sista steget i expansionen avklarat.

Det var i början av 2019 som Odd Island bestämde sig för att lämna Fjärås och satsa på större lokaler i Lindome. Sedan dess har det hänt väldigt mycket för bryggeriet. Daniel Forsman har kommit in i verksamheten, man har öppnat ett taproom, köpt nya tankar och ökat sin närvaro på Systembolaget.

Nu har man dessutom sin egen burklina, och den kördes för första gången nyligen.

– Det har varit dags för det ett tag. Det är den sista stora investeringen vi gör på ett tag och det ger oss bättre flexibilitet. Det har funkat fantastiskt bra med Can-Man men nu var det dags för något eget, säger Daniel Forsman.

Burklinan är en stor investering, men maskinen har också en bra kapacitet.

– Vi ska kunna klara av att burka 700-800 liter per timma, men vi kommer inte att köra den på max. Tanken är att vi ska klara av den på två personer, säger Daniel Svensson.

Verksamheten har klarat sig bra i coronatider, och trots en rejäl produktionsökning i fjol har man fortsatt att brygga mer öl i år.

– Vi var bekymrade i april, men det har gått bra. Vi tog in lite kontraktsbryggningar och vårt taproom har gått bra, säger Forsman.

– Folk har inte rest iväg, så då går man på Systembolaget och dricker sin öl hemma, säger Svensson.

Odd Island har sålt mer folköl än tidigare och dessutom har man hittat en ny målgrupp.

– Det har gått bra att sälja både starköl och folköl till golfklubbar. Folk har ju haft tid att vara på golfbanan och en del har nog spelat golf på dagarna och jobbat på kvällarna, tror Forsman.

Men burklinan på plats är alltså Odd Island klara med nysatsningarna. Eller?

– Vi har alltid haft som mål att en dag brygga 500 000 liter på ett år. Men det blir nog jäkligt tufft och då blir det trångt här. Vi kommer nog att behöva utöka vår lageryta framöver, säger Forsman.