Odd Island redo för nyöppnat taproom

Bildspel

Bild 1 av 4

Daniel Forsman, praktikanten Erik Johansson och Daniel Svensson har haft fullt upp under veckan med att färdigställa Odd Islands nya taproom.

Under torsdagen var det en del jobb kvar. Men under fredagen öppnar Odd Island sitt taproom igen och på sikt ska det bli en bar med fulla rättigheter.

Under ett par vintermånader har det varit febril aktivitet i Odd Islands taproom. Framför allt är det Daniel Forsman som lagt många timmar på att bygga om bryggeriets populära taproom.

En ny fast bar och ett nytt rum för gästerna är ett par av nyheterna. Fredagar och lördagar blir det provsmakningsbar framöver.

– Det har gott väldigt bra hittills. Sommaren var löjligt bra och även under hösten var det mycket folk, säger Daniel Svensson.

Nu ska det bli mer plats för gästerna. Baren har flyttats och med det extra rummet finns det 48 sittplatser för gästerna. Dessutom finns 64 uteplatser under sommarhalvåret och vid behov kan man också ha en extra bar och fler sittplatser i bryggeriet.

När Beernews hälsade på under torsdagsförmiddagen var det en hel del jobb kvar, men Daniel Forsman var inte orolig.

– Vi kommer att vara redo, det ser nog värre ut än det är, sade han medan han tejpade lister inför ett väntande målarjobb.

Men satsningen är inte avslutad när deras taproom har öppnat. Planen på sikt är att ha en bar med fullständiga rättigheter. Då kan man servera stora glas med öl och även ha annan alkohol, men då krävs ett kök.

– Vi ska bygga ett kök på andra våningen, vi får se när det är klart.