Nybygge ger utrymme för tankar och kontor

Spendrups satsar 45 miljoner kronor på ett nybygge i Grängesberg. Foto: Pressbild.

Sex nya trycktankar kan många svenska bryggerier behöva vid en expansion. Men väldigt få utökar då jäsningskapaciteten med över 300 000 liter.

 

Det är nämligen Spendrups som bygger ett nytt hus vid sin anläggning i Grängesberg och där ska det bland annat placeras nya jästankar.

Där ska det skapas omklädningsrum för 80 personer och 15 kontorsplatser. Men det ska också in nya lagringstankar.

Sex stycken trycktankar på vardera 53 000 liter ska plceras i den nya lokalen och det utökar alltså jäsningskapaciteten med drygt 300 000 liter.

– Vi är väldigt nöjda med den här lösningen som ger oss bättre lagerkapacitet för öl, samtidigt som vi får nya lokaler för personalen. Byggnaden ger oss också möjlighet att bygga om i andra steg i bryggeriet, säger Helena Nylén som är direktör för bryggeriet i Grängesberg.

Hon ser fram emot att erbjuda bättre ytor för de anställda i samband med nybygget.

– Allt eftersom bryggeriet har växt har vi tvingats hitta tillfälliga lösningar med diverse biutrymmen till produktionsutrustning och materialförråd. För vår del innebär den här byggnaden att vi kan fortsätta hitta lösningar för våra medarbetare i Grängesberg,

Innan sommaren ska spaden sättas i marken och i början av 2022 kommer byggnaden att tas i drift. Totalt kostar det nya bygget 45 miljoner kronor.