Äntligen – pubar i Oslo kan servera öl igen

Nu kan pubarna i Oslo servera öl igen. Foto: Pixabay.

Det har varit stopp för alkoholservering sedan november i fjol. Men nu öppnar pubarna i Oslo igen.

 

Det var 12.00 under onsdagen som pubar i Oslo återigen fick öppna dörrarna och börja att servera alkohol. Det uppger nyhetsbyrån TT.

Myndigheterna manar Osloborna till försiktighet, men räknar förstås med att det finns en hel del personer som är sugna på att dricka öl öl på en pub igen. Man konstaterar också att öppningen ger en möjlighet att minska den ensamhet som många hamnat i under pandemin.

– Bjud gärna med någon som har varit mycket ensam under pandemin och som kanske inte har så många andra som ber dem att följa med, säger hälsoborgarrådet Robert Steen till TT.

Förhoppningen är att de som besöker en pub ska välja uteserveringen, där risken för smitta är betydligt mindre. Man hoppas förstås också att pubägarna tar sitt ansvar för att gästerna ska ha en säker vistelse.

I dag blir det också möjligt för restauranger och kaféer att ha öppet som vanligt. De har under lång tid bara kunnat servera mat för avhämtning.

Det var i november i fjol som de norska pubarna tvingades att stänga och det har gått 1199 dagar sedan dess. Nu är det förstås många pubägare som hoppas på en bra sommar för att få in intäkter som kan göra att dessa verksamheter kan leva vidare.