Nya ölet ska ge extra stöd i kristider

David de Courcy hoppas att kunna hjälpa de som drabbats av corona-viruses härjningar med det nya ölet. Foto: Montage.

For The Craft Of Gothenburg. Det är namnet på ölet som ska ge extra pengar till barpersonal och krisande bryggerier i Göteborg.

Det är Spike som tagit initiativ till ölet som ska ge lite extra stöd där krisen slagit som hårdast i corona-tider.

– Syftet är att visa upp att vi är Göteborg och att vi är många som utgör ölscenen här. Vi vill kunna bidra på något sätt, säger David de Courcy, vd på Spike.

Ölet kommer att finnas på krogar i Göteborg och där ska överskottet gå till barernas personal. Ölet kommer också att släppas i Systembolagets beställningssortiment och det överskottet ska användas för att stötta de bryggerier i Göteborg som har det tuffast i dessa tider.

– Ölet går att beställa styckvis i Göteborgsområdet. Vi hoppas att det ska leda till fler initiativ så att vi klarar oss igenom det här. Vi behöver hjälpas åt, säger de Courcy.

Ölet är en session-ipa med humlesorterna ekuanot, mandarina bavaria och chinoook.

For The Craft Of Gothenburg har producerats billigare än normalt, tack vare att leverantörer av bland annat råvarorna tagit ett lägre pris än normalt.

– Vi bad om stöd och fick positivt gensvar. Nu kan de reducerade kostander ge pengar till andra istället, säger de Courcy.