Nu tar Petter steget in i isciderbranschen

Petter Askegren är en av Sveriges mer kända artister. Nu ger han sig in i isciderbranschen i ett samarbete med Brännlands.

I ett par år har Petter Askegren och Andreas Sundgren Graniti haft kontakt och nu har det mynnat ut i en ny iscider. Askgren har länge vägen blirt ett stort fan av iscider.

– Jag är passions-driven och älskar underdog-perspektivet! Därför blir det Brännland Cider har startat, och går i bräschen för, början på en rörelse som handlar om att svensk dryck kan vara så mycket mer och ta plats på en verkligt hög nivå, säger Petter Alexis Askergren.

I dag släpptes den första gemensamma produkten, Brännland Iscider PLEX 9818, en fatlagrad iscider i begränsad utgåva i samband med Petters 20-årsjubileum som artist.

– Vi är enormt stolta och glada att vi får vara en del av Petters resa, att få vara med och högtidlighålla hans jubileum som artist är förstås extra hedersamt, säger Anderas Sundgren Graniti.

Tillsammans med Petter valde Brännland Cider ut en iscider från skördeåret 2016 producerad av de svenska äppelsorterna Ingrid Marie, Kim och Aroma vars must koncentrerats med hjälp av naturlig Västerbottnisk vinterkyla och som därefter varsamt har fått jäsa under våren 2017. Efter avslutad jäsning har iscidern fått mogna under 12 månader på ett 114 liters ekfat producerat i Österrike av transylvansk ek.

– Petter står för så många saker för oss. Först och främst som artist förstås, en artist vi alla har växt upp tillsammans med, men också som en person med en ständig vilja att förändras och utvecklas över tid, som en slags naturkraft. Han bär med sig nya dimensioner till allt han gör och så även i samarbetet oss emellan, säger Andreas Sundgren Graniti.

650 flaskor har släppts i Systembolagets beställningssortiment och alla flaskor är signerade av den svenske artisten.