Lättare hämta ut öl från Systembolaget

Ett eget utlämningsställe för alkohol, utanför Systembolagets butik. Det hade premiär i dag i Stockholmsområdet.

Allt fler väljer att handla sin alkohol från Systembolaget via nätet. Då beställer man via hemsidan och hämtar ut varorna i butiken efter några dagar. Men nu kommer det första utlämningsstället som ligger utanför själva butiken. Premiären skedde i Bromma idag, måndag 10 december.

– Att förenkla uthämtningen av beställda varor i Bromma Blocks är en del av vår utveckling och service för de kunder som väljer att handla på nätet, säger Stefan Bäckman, försäljningschef för e-handel på Systembolaget.

I direkt anslutning till den ordinarie butiken kommer kunder som beställt på systembolaget.se enkelt kunna hämta ut sina varor, utan att behöva gå in i den vanliga butiken. Utlämningsstället får en egen entré och en lastzon direkt utanför för att underlätta för kunderna. Kunderna kommer även kunna göra återköp och reklamationer.

– Det ska vara enkelt att handla i onlinebutiken, få personlig dryckesrådgivning via chatt samtidigt som det ska vara smidigt att hämta ut varorna i butik. I butiken i Bromma Blocks testar vi den nya lösningen för att se hur kunderna upplever servicen, säger Bäckman.

Allt fler kunder väljer att handla sina varor i Systembolagets onlinebutik där det idag finns omkring 18 000 artiklar. Om försöket i Bromma slår väl ut lär lösningen sprida sig till fler butiker i landet.