Nu satsar Peter på sitt eget bryggverk

Geflebockens Bryggeri tar nästa steg i utvecklingen. Ett eget bryggverk på 1000 liter är inköpt och ska snart fraktas till Gävle.

Peter Bornegrim står bakom Geflebockens Bryggeri, som gjort småbatcher på egen hand, men som anlitat Klackabacken när det handlat om större bryggningar.

Men senare i år ska det bryggas på ett eget bryggverk på 1000 liter.

– Vi vill även kunna komma ut i lokala Systembolagsbutiker. Drömmen ända sedan vi startade har varit ett eget större bryggeri, säger Bornegrim.

Det bryggverk som köpts in kommer från Falun och har tidigare använts av Ryentorps bryggeri. Nyligen kunde ni läsa om hur Jonny Ryentorp ska lägga ner sitt bryggeri och istället börja att jobba med Oppigårds. Det bryggverket har nu tagits över av Bornegrim.

– Det har gått snabbt och egentligen gör vi det här lite bakvänt. Nu får vi börja att leta efter lokal och målet är att vara i Gävle på en plats där vi ska kunna ha provningar och kanske även en bryggeripub, säger Bornegrim.

Utöver bryggverket är sex tankar inköpta och maxproduktionen kommer att kunna ligga på nästan 100 000 liter per år.

– Vi har bryggt där bryggverket står i Falun och kan fortsätta så tills bryggverket flyttas. När vi sedan är i gång i Gävla ska vi också jobba för att få en bättre distribution även utanför Gävle, säger Bornegrim.

Efter sommaren är förhoppningen att Geflebockens Bryggeri ska vara i gång och därmed får Gävle sitt fjärde bryggeri. Sedan tidigare finns Jädraöl, Hopsie Daisy och Illbatting, som precis startat sin verksamhet.

– Det har tagit lite tid, men nu är intresset betydligt större även i Gävle, säger Bornegrim.