Klart med ny ägare till Hopsie Daisy

Erika Parneborgs varumärke Hopsie Daisy tas nu över av Peter Bornegrim.

Konkursdrabbade Hopsie Daisy lever vidare. Nu är det klart att varumärket flyttas till ett annat bryggeri och utrustningen är ute till försäljning.

Det var dagarna efter nyår som Beernews berättade om att Erika Parneborg satte sitt företag Hopsie Daisy i konkurs. Försäljningen hade inte gått som planerat och hon valde då att avbryta satsningen.

Nu är det klart att varumärket lever vidare i Gävle. Peter Bornegrim, som äger Gefelebockens Bryggeri och Jädraås, tar sig nämligen av även ett tredje varumärke i staden.

– Vi började att prata direkt efter att hon berättade om konkursen. Först ville jag ha henne med på resan, men så blev det inte, säger Bornegrim.

I stället köper han lagret av öl som finns, samt recepten och varumärket Hopsie Daisy. Produktionen av de ölen på det befintliga bryggverket i Gävle, inleds redan den här veckan.

– Alla tre varumärken kommer att finnas på Systembolaget. Det vi gör om för Hopsie Daisy är att vi sköter distributionen lokalt. Tidigare kördes de ölen till Stockholm och då blir det här mer hållbart, säger Bornegrim.

Han beklagar att satsningen på Hopsie Daisy inte bar sig, men ser nu fram emot att låta varumärket leva vidare. Bryggverket som Hopsie Daisy köpte finns ute till försäljning.

– Erika har gjort väldigt bra öl. Det var synd att hon inte ville vara med på vår satsning. Nu börjar vi att brygga de ölen hos oss också.