Coppersmiths skapar ölfest i nya städer

Petri Karhukorpi fixar med ölfestivaler i tre olika städer under året. Foto: Ronny Karlsson.

En festival blir tre för Coppersmiths under året. Utöver en fortsättning i Västerås blir det också ölfester i Gävle och Skinnskatteberg.

Coppersmiths med Vänner hade sin premiär i slutet av våren i fjol och blev en uppskattad ölfestival med gott om besökare. I år kommer den tillbaka, men Petri Karhukorpi har även två nya festivaler på gång.

Den klart största satsningen blir i Gävle, där Brynäs IF:s hemmaarena Montior ERP Arena blir platsen.

– Vi gör den tillsammans med arenabolaget där och festivalen blir 8-9 maj, säger Karhukorpi.

En del av upplägget blir likt det i Västerås, där 20 gästande bryggerier samt Coppersmiths har en stor gemensam monter. Utöver det finns det plats för ytterligare 40 utställare och där ska det vara fokus på vin, sprit, champagne och andra drycker. Givetvis blir det också en hel del mat.

Arenabolaget har ett stort kontaktnät i sociala media och Petri Karhukorpi tror mycket på satsningen, även om han inte har jättehöga mål med det första året.

– Vi har sagt att vi är nöjda om vi får 3000 besökare det första året. Det finns plats och möjligheter för att göra det här stort, men först måste vi visa att vi kan skapa en bra festival, säger han.

I Skinnskatteberg blir det ölfest där även kommunen är inblandad. Här blir satsningen mindre och man hoppas på runt tio ölutställare.

Coppersmiths med Vänner i Västerås är tillbaka 29-30 maj och där är planen att ha runt tolv utställare. Upplägget blir likt det som var i fjol och platsen är Coppersmiths bryggerilokaler.