Nu satsar ölduon på sin egen bar också

Jakob Ekdahl och Thomas Nilsson öppnar snart sin egen bar i Stockholm. Foto: Privat.

Under namnet Dunder & Krut har de bryggt öl. Nu satsar Thomas Nilsson och Jakob Ekdahl även på en ölbar i Stockholm.

Varumärket Dunder & Krut har hela tiden varit nära förknippat med lageröl, som ligger både Nilsson och Ekdahl varmt om hjärtat. Efter storhelgerna kommer de också att kunna servera sin egen öl, då de öppnar ölbar och restaurang på Kundsholmen i Stockholm.

Industrigatan 2 ska baren heta och det är platsen där Dogfood tidigare hade sin verksamhet.

– Vi har funderat på vad nästa steg ska vara och har letat lokal ganska länge, säger Nilsson

Det blir tio ölkranar i lokalen och givetvis är det Dunder & Kruts egen lager som blir husöl. I övrigt ska man lyfta fram andra lokala bryggerier, och var väldigt noga med kvalitet hela vägen ut till kund.

– Vi tänker ta kontroll över upplevelsen kring öl och servera ölen så som bryggaren vill att det ska vara. Utöver vår egen öl vill vi också ge ett skyltfönster till andra i Stockholm, säger Nilsson.

Maten kommer att vara mexikansk-inspirerad och just nu letar man efter en kock. Planen är att öppna 8 januari, ombyggnaden pågår för fullt och det är bråda dagar för de båda blivande barägarna.

– Vi hade gärna bryggt öl här också, men lokalerna tillät inte riktigt det. Det här blir en förlängd arm av vår verksamhet där nu också an sälja vår egen öl, säger Nilsson.