Nionde året i rad för Brekeriets ölfest

Intresset är stort för Brekeriets årliga ölfest. Bilden är från förra årets evenemang. Foto: Privat.

Platsen har ändrats några gånger. Men festen har klarat såväl flyttar som en pandemi. Nu är det dags för Brekeriets årliga ölfest för nionde året i rad.

Brekeriet Bar på Erikstorp heter evenemanget och det blir tredje året som man samarbetar på det här sättet.

– Första året blev en succé, i fjol blev det betydligt mindre med alla restriktioner. I år blir det lite av ett mellanting, säger André Ek på Brekeriet.

Intresset har varit riktigt stort och i dagsläget finns det bara biljetter till de tidiga passen. Festen kör i gång klockan 11 på lördag och det är tvåtimmarspass som gäller. Enda undantaget är det sista passet som inleds 19.00 och pågår tills det är dags för stängning.

– Vi har 750 platser och det är nästan fullbokat. Det känns jättebra att kunna göra det här igen och jag tror det är många som tycker att det ska bli kul, säger Ek.

Vid starten 2013 ordnades evenemanget vid det gamla bryggeriet, och under ett par år var platsen Hamnmästaren i Malmö. Men nu är det alltså Eriksbergs Gård en bit norr om Landskrona som gäller.

Antalet bryggeriet har också utökats till i år. Med Brekeriet blir det elva olika skånska bryggerier som lockar med två öl vardera.

Här är de deltagande bryggerierna:

Benchwarmers Brewing Co

Brekeriet

Brewski

Brygghuset Finn

Elmeleven

Hyllie Bryggeri

Hönsinge Hantwerksbryggeri

Klackabackens Bryggeri

Malmö Brewing Co

Remmarlöv Gårdsbryggeri

Rocket Brewing Co.