Brekeriets allra sista festival

Till helgen bjuder bröderna Ek och Brekeriet in till en allra sista ölfestival. Festivalen genomförs nu efter att Brekeriet tidigare i år flaggat för en försäljning, eller rent av nedläggning, av bryggeriet under 2024. Trots det hoppas bröderna Ek nu att avskedsfesten blir den bästa upplagan av festivalen någonsin.

Sedan 2013 när Brekeriet startade har man genomfört sin ölfestival Brekeriet Bar. Den har funnits i lite olika konstellationer och på olika platser, men de senaste sex åren är det på utomhus i anläggningen Kvarteret Erikstorp i den lummiga trädgården ett stenkast från havet vid Borstahusen i norra Landskrona, som man huserar. 

 

Besökarna uppmanas att boka bord för att vara säkra på sittplats, men det går även att komma spontant.

 

– Om man bokar bord har man en garanterad plats mellan vissa tider, men sedan blir man inte bortkörd från området efter den tiden. Det går fint att hänga kvar på de obokningsbara borden eller slå sig ner i gräset, säger André Ek.

 

Utöver att servera sina egna öl har Brekeriet även bjudit in en rad vänner. I år är det Rocket Brewing Co, Chad Beer, Elmeleven, Nerd Brewing, Remmarlöv Gårdsbryggeri, Perfectly Squared Brewing och Munklägret. Bryggerierna uppmanas att ha med sig många olika ölstilar för att det ska bli ett brett och spännande utbud. Brekeriet själva räknar dessutom med att ta med någon unik öl som bara går att prova på plats på festivalen.

 

Förutom öl finns även cider representerat av Pomologik och Fruktstereo. Totalt kommer det finnas 30 olika drycker att prova. Besökarna får ett eget glas när de kommer och köper sedan provsmaker från bryggerierna.

 

Det kommer också att finnas ett stort matutbud i form av allt mellan italiensk antipasti, risotto och napolitansk pizza till burgare, schnitzel och pokebowls. På kvällen blir det livemusik med något lokalt, troligtvis reggaeinspirerat, band.

 

André Ek berättar att många besökare kommer från närområdet, men att det är väldigt enkelt att ta sig till Landskrona, så det brukar även bli gäster från Helsingborg, Malmö och Lund. På frågan om André tror att det blir den bästa festivalen någonsin, säger han att förutsättningarna absolut finns men att det också är en väderberoende festival i och med att den hålls utomhus.

 

– Förra året visade väderprognosen att det skulle bli dåligt väder så vissa stannade tyvärr hemma. Sedan visade det sig att vädret inte alls blev så dåligt som prognoserna pekat på, så det blev en supertrevlig festival ändå.   

 

Brekeriet bar hålls den 29 juni på Kvarteret Erikstorp i Landskrona.

 

Ps. Beernews är beroende av starka supporters. För 35 kronor i månaden kan du bli Beernews Patron – då får du exklusiv tillgång till podden Beernews Deluxe plus tävlingar och annat kul. Gå med HÄR.