Nils Oscar får ny ägarkonstellation

Henrik Kilhberg fortsätter som VD och blir även ny delägare i Nils Oscar. Foto: Pressbild.

De har funnits med under hela resan. Men nu säljer familjen Sundberg bryggeriet Nils Oscar i Nyköping.

Det är en grupp investerare i det så kallade Sörmlandsnästet som tar över verksamheten.
– Det har varit en fantastisk resa under 24 år att först starta bryggeriet och sedan hjälpa det att växa från ingenting till sin nuvarande position som ett ledande hantverksbryggeri med ett starkt varumärke, säger Karl-David Sundberg.

I den nya konstellationen blir Rolf Lydahl ordförande i Nils Oscar och Henrik Kihlberg blir förutom VD även en av delägarna.

– Jag har arbetat som VD i Nils Oscar under ett halvår och jag är imponerad av den kunskap och engagemang som finns i företaget. Jag är övertygad om att vi kommer att ha fortsatta framgångar med våra öl. Nils Oscar är ett välinvesterat företag med utrustning i världsklass vilket möjliggör en kraftigt ökad försäljning, säger Kihlberg i ett pressmeddelande.

Beernews kunde tidigare i dag berätta om nysatsningen på en restaurang i bryggeriet och planen är att på sikt brygga betydligt mycket mer öl än i dag.

– Jag har följt Nils Oscar från starten och är mycket glad över att vi fem affärsänglar i Sörmlandsnästet fått möjlighet att, tillsammans med bolagets VD, förvärva Nils Oscar. Det är ett mycket framgångsrikt bolag med en stark förankring i Sörmland och en betydande utvecklingspotential vilket är viktigt för oss i våra investeringar i lokala bolag, säger Rolf Lydahl.
Affären kan liknas med den som gjordes med Oppigårds för ett par veckor sedan, där ett ledande svenskt hantverksbryggeri bytte ägare.