Dags för Nils Oscar att öppna restaurang

Bildspel

Bild 1 av 4

Anna Källberg och Alexander Edén är mycket nöjda med att få i gång restaurangverksamheten.

Nya småbatcher och god mat. Det blir det fokus på när Nils Oscar öppnat sin restaurang i bryggeriet. Den här veckan inleds dessutom lunchserveringen.

 

Det har varit på gång en tid men nu har Nils Oscar öppnat sin restaurang inne i bryggeriet i Nyköping.

– Vi har haft en del provningar men på tisdag börjar vi med luncher. Vi ska även ha öppet på kvällarna och då är själva tanken att man ska komma hit och kunna prova experimentbrygder som vi gör på vårt mindre bryggverk, säger Alexander Edén.

Fyra dagar i veckan kör man lunch och det ska även ordnas med after work. Fredagar och lördagar är inledningsvis dedikerade till rundturer och provningar inne i bryggeriet.

– Det är faktiskt fullbokat året ut redan, det känns väldigt roligt, säger Edén.

Med fullständiga rättigheter behöver man inte tänka på provsmakningsstorlekar utan den som vill kan köpa sig en stor öl. När det gäller mat kommer en hel del att handla om korv, och då ska det vara kött från lokala producenter och bröd från ett bageri i Nyköping.

– Vi får ta in 150 personer i lokalen men nu i coronatider har vi 70 sittplatser. Det ska bli riktigt kul att ha folk här och få liv och rörelser i bryggeriet, säger Edèn.

Till sommaren blir det förhoppningsvis ännu fler gäster och då ska man öppna en uteservering och dessutom ha food trucks på gården vid bryggeriet.