Därför öppnas inte ölbutiken i Nordstan

Butikschefen Axel Gustafsson får vänta med att öppna den nya Ölstudion i Göteborg. Foto: Ronny Karlsson.

Sent på fredagseftermiddagen togs beslutet om att skjuta upp premiären av Systembolagets Ölstudio. Än så länge är det oklart vad som händer med den öl som redan flyttats till nya butiken.

 

Det var tidigare i morse som Beernews kunde berätta att premiären för Systembolaget nya butik för öl i Nordstan i Göteborg skjuts upp. Anledningen är förstås det växande antalet coronafall ibland annat Göteborg.

– Folkhälsomyndigheten rekommenderar människor att inte besöka köpcentrum och då blir det fel om vi öppnar den här butiken, säger Elina Yli-Torvi.

Hon räknar med att många hade velat besöka den nya butiken under öppningsdagen, men också att många nyfiken skulle ha sökt sig till den delen av Nordstan för att åtminstone se butiken utifrån.

I den nya butiken skulle det finnas 600 olika öl och ett antal av dom har tidigare sålts i den butik som redan finns. Nu är det oklart vad som händer med de ölen när den befintliga butiken öppnar 10.00.

– Vi har inte riktigt kommit dit, det här beslutet togs sent i fredags. Men det blir säkert en del jobb med att flytta varor, säger Yli-Torvi.

Än så länge finns det inga planer på när den nya Ölstudion ska kunna öppna. Från Systembolaget vill man inte spekulera i om det sker före eller efter nyår.

– Vi ska sätta oss ner under veckan och se hur det ser ut nu, och hur det kan bli framöver. Det beslutet är helt beroende på utvecklingen och på vilka direktiv som kommer från Folkhälsomyndigheten, säger Yli-Torvi.

Systembolagets Ölstudio är en satsning som fått mycket uppmärksamhet och många ölälskare har sett fram emot att få besöka butiken. Men de besöken får alltså vänta och den väntan kan bli lång.