Ministrar sågas – de vill se stöden nu

Stefan Löfvén får hård kritik av ett stort antal företrädare för svenska stadskärnor. Foto: Pressbild.

De ansvariga för Sveriges stadskärnor har fått nog. Nu vill de se snabba förändringar för att rädda de svenska krogarna.

Det är i en debattartikel på sajten Besöksliv som en rad olika ansvariga för svenska städers stadskärnor markerar sitt missnöje med statsminister Stefan Löfvén och finansminister Magdalena Andersson. Bland annat menar man att statsministern inte ser hur stor krisen är för restaurangbranschen.

– Att läsa ett uttalande från statsministern om att regeringen inte är främmande för ytterligare stöd ”om man skulle upptäcka ett behov” tyder på en osedvanligt dålig förståelse för verkligheten. Hör du oss inte? skriver man i debattartikeln.

Man menar att snabba stöd är ett måste för att rädda restauranger och barer, och på sikt även hålla stadskärnorna levande.

– Vi uppmanar regeringen att inte vänta längre. Se till att få ut stöden. Granskningar kan göras i efterhand för att säkerställa att rätt företag får ta del av bidragen. Nu är inte tiden att sitta på kontoret och göra utredningar. Inse det orimliga att införa restriktioner utan att följa upp med stöd.