Funktionsnedsatta får chans på bryggeri

John Kimmich, en av ägarna till The Alchemist, ser bara fördelar med att anställa personer med funktionsnedsättningar. Foto: Montage.

Populära bryggeriet The Alchemist ser många fördelar med att anställa personer med funktionsnedsättningar. Nu prisas man för sina satsningar.

Vermontbryggeriet The Alchemist är mest känt för sitt ikoniska öl Heady Topper, men brygger förstås en hel del andra öl och har i dag flera anläggningar där man producerar sin öl.

Bland de anställda finns flera personer med funktionsnedsättningar och det är ett medvetet val av bryggeriet. Det är Committee on the Employment of People with Disabilities, som jobbar under Vermonts guvernör som väljer att prisa The Alchemist för sina insatser och bryggeriets lyfts fram som ett föredöme.

I dag jobbar tre personer med funktionsnedsättningar med olika uppgifter på bryggeriet.

– Det ger dig en bra självkänsla att vara här. De var inte tvungna att anställa mig. De anställde mig för att jag har en hög arbetsmoral och har lätt för att samarbeta med kollegorna, säger Eric Greenberg till NECN.

Ledningen för The Alchemisty är stolta över att de lyfts fram för sina insatser och ser bara positiva effekter av satsningen.

– Jag förstår att vissa kan bli nervösa inför att göra de här anställningarna. Men jag kan säga att det är ett av de bästa affärsmässiga beslut vi har tagit. Moralen har blivit högre på arbetsplatsen, produktiviteten har ökat och vi kan jobba varje dag med att vara en inkluderande arbetsplats, säger John Kimmich, en av bryggeriets ägare.