Slopade restriktioner dubblade pubbesöken

På Irland var det många som valde att fira de hävda restriktionerna genom att gå ut på puben.

När restriktionerna togs bort vaknade irländarna igen. Konsumtionen på pubar och barer har tredubblats.

Någon vit januari verkar det inte ha blivit på Irland i år. Tvärtom har de varit som kalvar på grönbete efter att restriktionerna i landet lyftes.

Den 22 januari spenderades 212 procent mer än dagen innan. Den 22 januari togs även flera restriktioner bort för pubar och barer. Bland annat får de nu ha öppet efter 20.00 igen och vaccinpass krävs inte för ett besök.

1,7 miljoner valde att gå på puben den 22, vilket var mer än dubbelt så många som dagen innan och i genomsnitt gjorde de av med 420 kronor.

Så mycket har konsumenterna inte spenderat på puben sedan oktober 2021, så man får anta att både pubar och bryggerier var nöjda med utvecklingen.

Siffrorna kommer ifrån företaget Revolut och Sebastian Hamilton på Revolut säger att siffrorna är en måttstock på folks glädje och optimism efter att restriktionerna hävts.

– Det är så många av våra pubar och barer – som för många är centrala i gemenskapen och livsstilen – har haft ett par hemska år på grund av covid-19, säger han enligt The Drinks Business.

– Så det är fantastiskt att se att vi på samma gång kunde fira slutet på pandemin och samtidig stödja en bransch som drabbats hårdare än de flesta.

I dag hävdes restriktionerna för svenska pubar och barer, så nu kan även svenskarna fira.

Läs mer på The Drinks Business.