Mikkeller utvecklar satsning i Malmö

Mikkeller fortsätter sin satsning i Malmö. Foto: Rob Love.

Lager i tysk stil. Det blir fokus när Mikkeller förlänger sin satsning i Malmö.

 

Folkets Park i Malmö blir ett riktigt bra ställe att dricka öl på under hösten. Häromdagen berättade vi om att Skånes Dryckesproducenter fortsätter sin verksamhet i Orangeriet och nu är det även klart att Mikkeller gör en höstsatsning i Moriskan. Den här gången blir det i salongen och fokus ligger på tysk öl samt korv.

– Folket bakom Moriskan förstår vårt varumärke fullt ut och vi är mycket stolta över den pop-up vi gjort med dem utomhus. Så när möjligheten till en fortsättning i höst uppstod var beslutet väldigt lätt att ta, säger Mikkellers driftschef Jacob Gram Alsing till Sydsvenskan.

Givetvis kommer Mikkeller att ha egen lageröl på kranarna, men det ska också bli gästöl. Hamburgarna från i somras ersätts nu med en korvmeny. 25 september är det premiär och satsningen är tänkt att vara året ut.

– Hösten har sett osäker ut för oss och vi vet inte hur restriktionerna kommer att fortsätta. Så när vi nu har en tom yta känns det som bra tajming att kunna fullfölja projektet med Mikkeller, säger Jóhann Bjarnason, biträdande verksamhetschef för Moriskan till Sydsvenskan.