Skånska ölsatsningen förlängs under hösten

Det blir fortsatt ölservering under hösten i Folkets Park i Malmö. Foto: Privat.

Sommaren gick bra. Nu förlängs den skånska satsningen på en ölbar i Folkets Park i Malmö.

Beernews berättade i somras om den bar i Orangeriet i Folkets Park som startades av Skånes Dryckesproducenter. Satsningen gjordes som en ersättning för de festivaler som aldrig blev av på grund av coronaviruset.

Nu är det klart att satsningen förlängs och att man under åtta veckor framåt håller öppet onsdagar till lördagar.

– Det har gått bra och vi förlänger så att vi ska ha ett sätt för bryggerierna att nå ut till folk, säger Emil Israelsson på Skånes Dryckesproducenter.

En del förändringar blir det i verksamheten. Antalet kranar minskas och det blir nu tolv olika fatöl att välja mellan. Där är tanken att nya öl ska kopplas på hela tiden. Totalt är det 26 olika dryckesproducenter som dessutom har chansen att synas lite extra när de jobbar ett pass i baren.

– Vi har köpt in plädar och inne i orangeriet är det varmt oavsett väder. Under september kör vi ett skördetema och då kommer vi också att ha en del odlare på plats som säljer sina produkter, säger Israelsson.

På torsdagar blir det quiz och på fredagar och lördagar ska en av dryckesproducenterna finnas på plats. Dessutom ska det lockas med vin, gin- och ölskolor under hösten.