Folköl, pizza, tvätt och bryggeri på Söder

Bildspel

Bild 1 av 6

Rasmus Acking, Oliver Boson och Mattias Andersson står bakom nya satsningen på Underjord Brygghus.

Nya lokaler. Men också ny inriktning med tvätteri, bryggeri och knäckebrödspizza. Nu är Bottle Shop redo med sin nysatsning.

Flytten blev inte så lång. Man bytte nämligen bara till den större grannlokalen på Söder i Stockholm. Men verksamheten har förändrats en hel del i samband med flytten.

Nu satsar Bottle Shop på knäckebrödspizza, man har öppnat tvätteri inne i lokalen och dessutom har killarna från Underjord Brygghus flyttat in i källaren. Tanken är att de på sikt ska ha flera fasta kranar med folköl som bryggts på plats.

Johan Granberg har jobbat i Bottle Shop under våren och sommaren, och det behövdes ingen stängning när man nyligen flyttade från grannlokalen för att få större yta.

– Vi flyttade på en dag och behövde aldrig stänga, säger Johan Granberg.

En del av ytorna i källaren används av nystartade bryggeriet Underjord Brygghus. Rasmus Acking, Oliver Boson och Mattias Andersson driver bryggeriet som ska förse Bottle Shop med en hel del folköl.

– Vi kommer även att brygga starkare öl, men vi kommer att brygga en hel del folköl, säger Rasmus Acking.

Tre av de fyra kranar som ska installeras kommer att innehålla öl från Underjord, och det är tänkt att bli en stor variation där.

– Vi ska leka och ha kul i början och vi gillar att jobba med kul råvaror. Men premiärölet blev en folk-NEIPA, säger Acking.

Trion gillar att vistas ute i naturen och räknar med att hitta spännande bär och växter där som man kan använda i sina öl. De starkare ölen ska säljas till andra barer och man ska också registrera sig för leveranser till Systembolaget.

Nu har dessutom Bottle Shop startat upp sin tvätteriverksamhet, något som Beernews berättat om tidigare.

– Det är en snackis med tvätteriet och folk är intresserade. Men vi räknar med det största intresset på sommaren med alla backpackers som är i stan, säger Granberg.

Även matutubudet har utökats i samband med nystarten. Bland annat lockar man nu med knäckebrödspizza.

– Det känns bra att kunna erbjuda pizza till ölen, och vi har även take away. Vi kommer att utöka med varma mackor och med en del kallskuret, säger Granberg.

Nu blir det full fart framåt för Bottle Shop och satsningen på folköl ligger helt rätt i tiden med ett stadigt ökande intresse.

– Det har faktiskt varit svårt för oss att få tag på en del folköl, ganska många bryggerier säljer slut på sina öl på det egna bryggeriet, säger Granberg.