Mikkeller tvingas att ställa in festival

Mikkel Borg Bjergsö hälsar välkommen till 2019 års MBCC. Nu får ölälskarna vänta till 2021 på nästa upplaga av festivalen. Foto: Ronny Karlsson.

Festivalerna blir allt färre under hösten. Nu ställs även Mikkeller Beer Celebration Copenhagen in och köpta biljetter gäller istället nästa år.

 

Det har varit ett tufft år för arrangörer av ölfestivaler. Visserligen ska Stockholm Beer & Whisky Festival genomföras i en bantad version, men En Öl & Whiskymässa och många andra festivaler har tvingats att helt ställa in under året.

Nu är det klart att även Mikkellers stora ölfest i Köpenhamn ställs in. Först flyttades festivalen från i våras till i oktober, men nu är det klart att det inte blir någon festival alls i år.

– Vi är förstås väldigt ledsna över det faktum att vårt fantastiska evenemang i oktober inte blir av, och att vi inte kan samla er alla fantastiska människor i Köpenhamn som vanligt, skriver Mikkeller i sociala media.

Köpta biljetter gäller nu i stället till nästa år, och den som vill kan få tillbaka sina pengar.

30 april – 1 maj blir festivaldatum för nästa år och givetvis hoppas man då på att problemen med coronaviruset ska vara över.

– Det här gör att vi vill göra något speciellt nästa år, och vi lovar att vi ska göra allt vi kan för att göra MBCC 2021 till ett oförglömligt evenemang.