Ölmässan i Göteborg tvingas ställa in

Stanley Wong kan bara beklaga att det inte blir någon ölmässa i Göteborg. Foto: Peter Lindh.

En Öl & Whiskymässa i Göteborg ställs in även i höst. Över 20 000 biljettköpare får pengarna tillbaka och arrangören Stanley Wong kan bara beklaga att mässan inte går att genomföra.

 

Under måndagen togs beslutet att ställa in En Öl & Whiskymässa i Göteborg. Den ursprungliga planen var att genomföra mässan i våras, men då flyttades den till oktober.

– Vi pratade först om att flytta till augusti, men satsade sedan på oktober. Då tyckte vi att vi tog så mycket höjd att det inte skulle vara några problem, säger Wong.

Men coronaviruset har inte släppt sitt grepp om Sverige, och nu ställs alltså 2020 års upplaga av mässan in helt.

– Vi hade hoppats på någon typ förändring under sommaren, men den här pandemin kommer inte att försvinna på bara några månader. Även om vi får ta in 500 personer så skulle det inte förändra något, säger Wong.

Det är nu beslutat att alla som köpt biljetter ska få sina pengar tillbaka och det handlar om runt sex miljoner kronor som ska betalas ut. Dessutom ställs även Vin- och Delimässan i december, samt champagnemässan i oktober in, och även där ska pengar betalas ut.

– Det här blir ett helt förlorat år för oss. Det har varit mycket jobb med att flytta mässan en gång, men vi kommer tillbaka nästa år. Vi har ännu inte satt något datum där, säger Wong.

Under lördagen var det i fjol cirka 14 000 besökare på en och samma dag och när det är som mest folk på plats samlas 9000 personer i mässlokalerna.

Därför var beslutet att ställa in ganska enkelt, men samtidigt också tufft att ta med tanke på hur uppskattad hela satsningen är.

– Nu är beslutet taget och vi kan jobba vidare i alla fall. Det känns verkligen tråkigt att behöva göra så här.