Myndigheter stänger ölbar efter 102 år

Efter 102 år tvinga ölstället at stänga. Foto: The Beer Garden at Bohemian Hall

Sedan 1918 har The Beer Garden at Bohemian Hall serverat öl i New York. Men nu stängs stadens äldsta utebar på grund av att man inte fölt de lagar som gäller i corona-tider.

 

Ölstället på 24th Avenue har funnits i över 100 år och ständigt haft ett bra flöde med besökare. Men nu är det slutserverat. Barens alkoholtillstånd har nämligen dragits in efter en inspektion där man bland annat konstaterade att det var långa köer vid barerna. Det är inte tillåtet enligt de lagar som guvernören Andrew Cuomo utfärdat i coronatider.

The Beer Garden at Bohemian Hall fick först en varning men senare på kvällen konstaterades att det fortfarande var köer och då drogs alkoholtillståndet in.

Myndigheterna har den senaste tiden gjort hela 6887 kontroller av barer i New York och på 162 av dessa ställen har man delat ut varningar. Det kan leda till böter på upp till 10 000 dollar, men också alltså till indraget tillstånd.

– Tack vare New York-bornas håra arbetet har vi skapat och behållit en av de lägsta smittoriskerna i landet, men det är för tidigt att sänka guarden. Vi tänker inte låta en handfull dåliga aktörer stoppa New Yorks framgångar, säger Andrew Cuomo till New York Post.