Skandalen stoppar lättnad för bryggerier

Bryggerierna i delstaten New York behöver kunna korttidspåermittera för att överleva. Men guvernörens misstänkta sexskandal sätter stopp för det slutgiltiga klartecknet. Foto: Pixabay.

Vinproducenter kan korttidspermittera, men inte bryggerier. Det vill delstaten New York ändra på men guvernören Andrew Cuomos skandaler sätter stopp för förändringen.

 

Det finns nästan 500 bryggerier i delstaten New York och många av dom har kämpat hårt i pandemitider. Inte har det blivit lättare av att olika dryckesproducenter haft olika regler.

Det är till exempel okej för vinproducenter att korttidspermittera personal, men det får inte bryggerierna.

Frågan har diskuterats och det finns till och med politiska beslut på en förändring. Men förändringen gäller först efter att guvernören skrivit under och det är där det tagit stopp.

Guvernören Andrew Cuomo har nämligen handlat i blåsväder och misstänks för sexuella trakasserier. En utredning visar att han betett sig illa mot fler än tio olika kvinnor.

Flera av hans demokratiska partikollegor har uppmanat honom att avgå, men än så länge sitter Cuomo kvar.

I juni röstades sammanlagt 30 lagändringar igenom i New York, men hittills har bara 13 av dessa skrivits under och blivit giltiga.

Frågan om bryggeriers permitteringar står troligen ganska långt ner på guvernör Cuomos prioriteringslista just nu.

Men för bryggerierna är detta en viktig fråga och på sina håll kan det handla om att överleva krisen eller inte.