Guvernör vill satsa på öl i New York

Guvernören Andrew Cuomo vill locka fler turister till New York. Bland annat vill han göra det med ökad ölturism.

Cuomo har de senaste åren gjort sig känd för en ganska liberal hållning till akohol. Han har tagit bort flera av de regler som funnits ända sedan förbudstiden på 30-talet och har till och med lagt fram ett förslag om att tillåta öl och vin på biografer.

Ett av hans mål är att göra staten New York till ett naturligt resmål för ölintresserade. Nyligen arrangeras Taste NY Craft Beer Challenge av hans organisation. En öltävling som fick in 42 000 röster.

New York har massor med turistattraktioner och utvecklingen för turismen ser bra ut. Men Cuomo vill ändå utöka intresset genom att få till en betydligt större ölturism.

Kan då New York bli ett centrum för ölturism. Ölskribenten Josh Bernstein tror att det är möjligt.

– Hade du frågat mig för tio år sedan hade jag sagt nej. Men New York har förbättrats och gradvis blivit en mer spännande plats för öl, säger han till sajten Mic.

I dag finns 260 hantverksbryggerier i staten New York, en ökning med över 500 procent på sex år. Bara Colorado, Oregon och Kalifornien har fler.

Den största förändringen av lagar skedde 2014 då Cuomo såg till att göra det betydligt lättare för bryggerier att sälja öl i egna taprooms.

Inom den sektorn finns det numera bryggerier i USA som tjänar bra med pengar på sina tap rooms och som dessutom lockar människor från andra håll. Other Half är ett bra exempel på det. Dit åker ölnördar för att köa i timmar när det släpps nya öl.

– Om allt går som Cuomo vill kommer det kanske en dag när New York-öl är värda att resa över hela landet för, säger Bernstein.

Läs hela artikeln här.