Klart med profilens första öljobb

Roger Svensson har klart med sin första anställning på ett bryggeri. Foto: Peter Lindh

Han gillar att skåla och ha det gött. Men nu har Roger Svensson faktiskt också klart med sin första anställning på ett bryggeri.

Många bryggerier känner igen Roger Svensson efter hans besök i jakt på öletiketter. Men han har också blivit en profil i sociala media där hans glada kommentar ”Skål och ha dä gött” blivit känd hos många.

I april gick 63-åringen i pension efter 40 år på Volvo Aero, som sedan blev till GKN, men nu har är det delvis slut på pensionärslivet. Svensson ska nämligen leverera öl samt jobba i bryggeripuben hos Lilla Edet Bryggeri.

– Jag har hjälpt dom lite redan tidigare, men det här är första gången som jag jobbar för ett bryggeri. Det blir väl jobb någon dag i veckan, säger Svensson.

Han säger att jobbet blir ett perfekt avbrott i pensionärslivet, och han har under våren hjälpt till med servering i baren samt varit på plats vid en del bryggningar.

– Det blir lagom för mig, man kan ju inte bara lägga sig ner och dö bara för att man blir pensionär.

Samlandet av öletiketter ska också fortsätta och han räknar med att ha fortsatt kontakt med många av bryggerierna.

– Jag hoppas ju också på att kunna vara med vid en del festivaler. Det är ju det som är det allra roligaste med den här branschen och jag gillar ju att tjöta med folk.