Koge ställer ut sina ölbilder i Strängnäs

Bildspel

Bild 1 av 5

Stefan Koge Skogh privatbild

Ölentusiasten Stefan Koge Skogh gillar att plåta öl. Vanligtvis syns de på Instagram, men till hösten ska de nu ställas ut Gula Rosornas företagsby i Strängnäs.

– Jag har ett stort ölintresse, att dricka, brygga och ha ölprovningar och började fota öl också, säger Koge.

Han fotar med en Iphone och lägger ut bilderna på instagram under namnet koge65. Men nu ska det alltså bli en fysisk utställning också.

– Jag bor precis vid vattnet och många bilder är därifrån. Ibland sätter jag mig bara där med en öl och trycker av en bild och då tycker folk att jag tar fantastiska bilder och tyckte att jag skulle ställa ut dem.

– Sen kom en förfrågan från företagsbyn om jag ville ställa ut och jag svarade jag ”absolut”! Så nu blir det en utställning i november.

Fotograferandet har pågått ett antal år nu och en del av bilderna till utställningen är gamla favoriter, andra nytagna.

– Men jag har ju ett antal månader på mig, så det blir nog några till. Totalt ska det vara 20-25 bilder i utställningen.

Namnet Stefan Koge Skogh är inte bara känt för fotografering. 2018 vann han Innis & Gunns recepttävling med pepparkaksstouten Koge’s Choice. Den är åter aktuell. Förra hösten bryggde en variant på den Mälardalen Brewing Company i samma företagsby i Strängnäs, Koge’s Break.

– Den blev jättebra, fått väldigt bra respons. Den inns på ett antal krogar i Sörmland och går att beställa till Systembolag sedan i juni.

– Det är en snarlik öl. Vi ändrade inte så mycket, men vi bytte pepparkakor mot kanelbullar.