Mikkeller släpper fler Game of Thrones-öl

NIght King Double IPA, Ghost Vision Lager och Castle Black Stout heter de nya ölen i Mikkellers samarbete med Warner Bros och HBO. Foto: Pressbild

Samtidigt som det blåser rejält om Mikkeller och MBCC släpper man nyheten om tre nya öl i Game of Thrones-serien. Och de kommer till Sverige också.

Night King Double IPA, Ghost Vision Lager och Castle Black Stout från Mikkellers samarbete med Warner Bros och HBO med temat från TV-serien Game of Thrones. Temat denna gång är på temat ”Winter is here” och utgår från platser och personer i serien.

– Eftersom ölen lanseras precis innan vintern och vintern spelar en viktig roll i Game of Thrones kändes det naturligt att söka inspiration för ölen i Westeros frusna, mörka värld, säger Mikkel Bjergsø, Mikkellers grundare.

NIght King Double IPA är en neipa på 8 procent, vars namn kommer från White Walkers ledare.

Ghost Visions Lager är på 4,5 procent och hämtar namnet från en av de vargar som Stark-familjen adopterar.

Castle Black Stout är en lagrad impstout på 11,3 procent och det till en stout inbjudande namnet Castle Black kommer from Night Watch-fästningen.

Svenska GOT-älskare med förkärlek för öl kan glädja sig åt att ölen även kommer hit vid lanseringen, som äger rum den 15 oktober. De kommer även att finnas på Mikkellers webbshop.

Tidigare har Mikkeller släppt Iron Anniversary IPA i serien.

Tillägg: Efter artikelns publicering har vi fått reda på att ölen lanseras redan i morgon, torsdag 14 oktober, i Sverige och det sker på Zamebhof i Göteborg.