Göteborgsbio satsar på folkölssortiment

Lite trevligare med folköl, oliver och ost än cola och popcorn. Foto: Peter Lindh

Bio Roy i Göteborg satsar på folköl och platser med bord när de nu öppnat igen efter en stor renovering.

Det har funnits folköl på Bio Roy även tidigare men nu gör man en satsning på ett bredare utbud av lokala folköl. Sofia Danielsson Meréus var inte medveten om den mängd folköl som kommit ut från hantverksbryggerierna innan.

– Det blev ”wow, vad mycket kul folköl!”, så det ska vi satsa på, säger hon.

Sofia Danielsson Meréus på Bio Roy visar upp folkölskylarna, även de bara är temporära, nya är på gång. Foto: Peter Lindh

Just nu finns ett gäng olika bryggerier representerade i de temporära kylarna. Förutom en egen brandad öl från Odd Island finns även Beerbliotek, Majornas Bryggeri och Smögenbryggarna.

– Sen hoppas jag på att få in Fermenterarnas öl också, men vi har inte hunnit så långt. Vi hoppas kunna bredda utbudet mer, det vore jätteroligt, men där är vi inte än, det har varit så mycket praktiskt att göra, som att skruva fast stolar, säger Sofia.

Men några kranar med folköl blir det inte. Det finns inte utrymme för det och inte heller för en restaurang som skulle möjliggöra servering av starkare öl.

– Sen har vi bara stunden mellan filmer, det är inte tanken att man ska springa och hämta öl under filmerna.

Patrik Persson med Bio Roys egen öl från Odd Island.

I samband med renoveringen har man även gjort om balkongen så att det nu finns ett bord mellan varje stolspar, vilket underlättar hantering av öl och tilltugg.

Första kvällen när Bio Roy öppnade igen publikt valde bortåt hälften att ta med sig en folköl in på bion. Däribland Beernews utsände.

Kvällens film var Dune och med ett par folköl, lite oliver och ost var det en riktigt trevlig upplevelse.