Mikkeller gör serie med Game of Thrones-öl

Mikkeller släpper Iron Anniversary IPA som första öl i en serie med Game of Thrones-tema som företaget gör i samarbete med Warner Bros. Foto: Pressbild

Mikkeller släpper en ny hazy IPA i samarbete med Warner Bros. Temat är Game Of Thrones.

Det är i samband med tioårsjubileet för den populära HBO-serien Game of Thrones som nu Mikkeller avslöjar att man ska ta fram en serie collaböl på temat och först ut är en hazy IPA.

– Redan från början så har collabs varit en viktig del i Mikkellers universum och det är en av de saker som tycker är roligast och som vi älskar mest. Vi har gjort en hel del, men denna är utan tvekan den största hittills, säger Mikkellers grundare Mikkel Borg Bjergsø.

– Vi är extremt stolta och glada över den här möjligheten. Vi ser fram emot att brygga många fantastiska öl och dela dem med seriens hängivna fans och andra ölälskare.

Den första ölen heter Iron Anniversary IPA är alltså en hazy IPA och designen för den har tagits fram Mikkellers art Director Keith Shore.

– Det första steget i samarbetet var att ta fram en etikett som elegant förenar Game of Thrones unika universum med Mikkellers lättsammare och färggladare uttryck. Vi tycker att vi lyckades väldigt bra och är nöjda med resultatet, fortsätter Mikkel Borg Bjergsø.

Mikkel Borg Bjergsö. Foto: Thomas Steen Sørensen

Redan nu finns planer för fler öl i serien. Två öl till släpps under 2021 och ett flertal till i framtiden. Mikkeller planerar att hämta inspiration från Game of Thrones rika universum och brygga en serie öl som kompletterar befintliga sortiment, med allt från lager till spontanjäst.

Den första ölen kommer att finnas i begränsad upplaga och säljas på utvalda marknader. Utöver Danmark finns även Sverige, Storbritannien och USA på den listan.

Game Of Thrones började sändas 2011 och när den sista säsongen sändes 2019 efter åtta säsonger hade den sänts i 207 länder.